Men orka !

Kopierat och citerat från Expressen.
Vissa kommentarer är dock mina egna...
Fler än hälften av alla som ringer 112 busringer, falsklarmar eller har slagit fel nummer. Det är ett växande problem, och nu tvingas SOS dra i gång en kampanj för att komma till rätta med alla som ringer i onödan.
- Förr hade man respekt för SOS, men det verkar ha släppt de senaste åren, säger Björn Skoglund, funktionschef på SOS i Stockholm.
Enligt honom är busringningarna inte bara tidsödande - utan också en fara för dem som verkligen är i nöd. Risken är att de inte får den hjälp de behöver.
Men även om det är ett allvarligt problem, finns det ett visst mått av humor i många av larmen.
Nyligen ringde till exempel en kvinna till SOS i Stockholm/Sörmland och krävde att man skulle skicka en polispatrull. Orsaken: hennes man vägrade koka kaffe åt henne.
Expressen.se har listat några av de knäppaste larmen:

 • Veckan före jul ringer en man till SOS Alarm i Stockholm. "Jag är så jävla stressad, vilket datum är det i dag?" säger han. När operatören svarar frågar mannen: "Vilken dag är det julafton?". När operatören svarar att det är den 24 december blir mannen nöjd och tackar för hjälpen.
  -- Önska dig en ny almanacka säger jag.
 • En upprörd kvinna ringer och berättar att hennes man vägrar att koka kaffe åt henne. Hon insisterar att få dit en polispatrull.
  -- Dags för skilsmässa säger jag.
 • En ung kvinna ringer och berättar att hennes pojkvän kastat in hennes plånbok i en buske. Nu har hon letat i tio minuter så nu måste SOS skicka någon som kan hjälpa till.
  -- Läge att förbjuda mobiltelefonanvändning för fjortisar säger jag.
 • En sommarkväll ringer en man tre gånger från Kungsträdgården i centrala Stockholm och ber att få prata med helikopterdivisionen. Han sitter och äter och vill ha bort alla helikoptrar som flyger över området och stör.
  -- Ööh.. Psykjouren kanske?
 • En man ringer från en restaurang på Djurgården i Stockholm. Hans fru har fått en fluga i örat och "det surrar så förfärligt".
  -- Psykjouren igen kanske?
 • En kvinna ringer och säger: "Det finns ingen potatis i källaren." Sedan lägger hon på luren.
  -- Faan vad dom får o göra på psyk...
 • Strax före två på natten ringer en kvinna och frågar: "Om en karl säger att man är dum i huvudet hela tiden, vad gör man då?"
  -- Erkänner att man är det oxå, bevisat iomed samtalet till 112...
 • Över o ut , nu kräver magen kaffe o kaka...

 • Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress:

  URL:

  Kommentar:

  Trackback